تهران، جنت اباد جنوبی، انتهای چهار باغ شرقی ،خیابان یاس، کوچه یاس نهم ، پلاک ۱۲
021-44478930 09121306522

طراحی پرگولا

پرگولا چیست؟

 

پرگولا، آلاچیق هایی نیمه مسقف با چارچوبی باز هستند که ابتدا در مصر باستان شناخته شده اند و یکی از ویژگی های مشترک باغ های اولیه رنسانس در ایتالیا و متعاقباً در سراسر اروپا بوده اند وهدف از آن فراهم کردن پایه‌ای بوده است که گیاهان بالارونده بر روی آن رشد کنند و سایه ایجاد کنند.
آلاچیق ها همیشه در آب و هوای گرم محبوب بوده اند و در کشورهای مدیترانه ای اغلب آنها را با انگور یا پیچک می پوشانند.

پرگولا

امروزه بسیاری از ما دوست داریم تا زمانی بیشتری از روزمرگی هایمان را در طبیعت سپری کنیم اما به دلیل کمبود وقت این امکان براحتی میسر نمی شود. در نتیجه برای تحقق این خواسته می توانیم فضای سبز را به خانه هایمان بیاوریم و در کنار آن فضایی برای نشستن و دورهمی هایمان تعریف کنیم.

می توان یکی از سازه های پرکاربرد در این زمینه را پرگولا معرفی کرد.

پرگولاها بیشتر به عنوان سایبان در فضای باز همچون روف گاردن ، تراس گاردن و یا محوطه مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل داشتن سقفی مشبک و ایجاد نیم سایه یکی از سازه های محبوب و کاربردی محسوب می شوند.

پرگولا ازنظر سازه ای از ستون هایی تشکیل شده است که شبکه سقفی از تیرها را پشتیبانی می کند. پرگولاها ممکن است مستقل باشند یا به یک دیواره متصل شوند.

این سازه ها اغلب به صورت چهار ضلعی اجرا می شوند و دارای چهار ستون از جنس فلز، چوب، چوب پلاست و یا سنگ هستند ودر نهایت با تیرک هایی که به صورت سقف و یا قوس دار است تکمیل می شوند.

پرگولا

تفاوت پرگولا و آلاچیق

 

از آنجایی که هر دوسازه کاربری مشابهی دارند و فضای نشستن و دورهمی را تعریف می کنند اما مواردی سبب مجزا کردن پرگولا و آلاچیق از هم می شود. در باور و ذهن اغلب مردم

تفاوتی در آلاچیق و پرگولا نیست، در صورتی که با دقت بیشتر در میابیم این دو از نظر ظاهری و سازه ای تفاوت های چشمگیری دارند.

آلاچیق ها اغلب فضایی محصور و سرپوشیده هستند در صورتی که پرگولاها داراری سقفی مشبک از چوب، چوب پلاست و یا حتی از جنس فلز هستند که سبب ایجاد نیم سایه می شوند.

این موارد سبب می شود تا پرگولا و آلاچیق را از هم تفکیک نماییم.

انواع پرگولا:

پرگولاها از نظر سازه ای و متریال مصرفی دارای انواع گوناگونی هستند

 

پرگولای چوبی:

 

یکی از سنتی ترین متریال های مصرفی مورد استفاده در سازه های بیرونی، چوب می باشد. این متریال تداعی کننده طبیعت می باشد. در سازه پرگولا نیز از چوب هایی همچون سرو، ساج، چوب قرمز و … استفاده می شود.

برای ایجاد مقاومت بیشتر در برابر رطوبت، پوسیدگی و جلوگیری از آسیب دیدن توسط حشرات از روغن طبیعی بر روی این چوب ها استفاده می شود.  در نهایت نباید این نکته را فراموش کرد که این متریال در فضای بیرون نیاز به رسیدگی دارد.

image003

پرگولای چوب پلاست:

 

چوب پلاست ها یکی از جدید ترین متریال های مورد استفاده در فضای روف، تراس و یا محوطه هستند. از مزایای این متریال ها مقاومت بالای آن در برابر آب و هوای مختلف قابل شستشو بودن، مقاومت در برابر حشرات و …را می توان نام برد.(برای آشنایی بیشتر با چوب پلاست حتما به سایت چکادچوب مراجعه نمایید.)

در ادامه بخوانید  آلاچیق شیشه ای ( آتریوم )

پرگولا هایی که با این متریال ساخته می شوند اغلب دارای ستون هایی فلزی هستند که با چوب پلاست کاور می شوند و برای شبکه مسقف بنابه سلیقه کارفرمای محترم می توان از چوب پلاست به تنهایی و یا ترکیب آن با فلز استفاده کرد.

پرگولای فلزی:

فلز از جمله متریال های مدرن و مینیمال محسوب میشود، اما برای استفاده از این متریال ممکن است در کنار زیبایی و استحکام، دغدغه زنگ زدگی نیز ایجاد شود. اما این نکته قابل حل است. تمامی فلزهای مورد استفاده با  مواد ضد زنگ و یا رنگ کاور می شوند. در طراحی پرگولا ترکیب فلز و چوب پلاست بسیار محبوب و مورد استفاده است.

image004

کاربری های پرگولا:

 

–    تعریف ورودی:

پرگولا ها می توانند به عنوان المان دعوت کننده در ورودی ها مورد استفاده قرار بگیرند. برای ایجاد حس دعوت کنندگی بیشتر ترکیب پرگولا با گیاهان فضایی بسیار جذابی را ایجاد می کند.

–    طراحی مسیر سبز :

یکی دیگر از کاربری های جذاب پرگولا، شاخص کردن مسیر همراه با ایجاد سبزینگی است. طراحی پرگولا در یک مسیر و ادغام آن با سبزینگی می تواند شما را  با یک مسیر سبز و هیجان انگیز به سمت مقصد هدایت کند.

–    تعریف فضایی برای نشستن:

پرگولاها می توانند خلق و خو را بر اساس شرایط آب و هوایی محیط تنظیم نماید، حریم خصوصی و سایه ایجاد می کند، مناطق غذاخوری و یا فضای نشستن را مشخص می کند و همچنین در ایجاد زیبایی بصری نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.

پرگولا

نکات مهم در طراحی و اجرای پرگولا

 

اولین قدم در طراحی پرگولا در نظر گرفتن فضای وضع موجود و کاربرد این سازه در آن محیط است. ایتدا باید مشخص شود این پرگولا چه کاربری دارد و تعداد افرادی که از این سازه استفاده میکنند نیز باید در نظر گرفته شود. سپس بر اساس آب و هوا متریال مصرفی انتخاب میشود.

البته لازم به ذکر است در اجرای پرگولا به روش چکادبام شما نیاز به هیچگونه زیرسازی نخواهید داشت و هیچگونه اتصالی به کف بام و یا تراس شما انجام نمی شود. شما می توانید سازه خود را به دیوار اتصال دهید و یا سازه ای مستقل در فضای خود اجرا نمایید.

قیمت پرگولا

 

اولین موردی که برای داشتن یک پرگولای زیبا به ذهنمان خطور می کند برآورد مقدار هزینه اجرای این سازه است. طور کلی قیمت پرگولا به دلیل مصرف کمتر متریال دارای قیمتی مقرون به صرفه تر از آلاچیق می باشد.

اما برای تعیین قیمت مواردی همچون نوع متریال مصرفی، فرم پرگولا، ابعاد و … بسیار حائز اهمیت است. از این رو برای دریافت لیست قیمت و مشاوره رایگان می توانید با ما در تماس باشید.

4.8/5 - (9 امتیاز)
Call Now Button